Perunarieskat

Annokset
4

Ainekset

Taikina

  • 400 g Oolannin Muusiperuna
  • 2 kpl kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • voita

Täytteeksi

  • kylmäsavukirjolohta
  • ranskankermaa
  • kirjolohen mäti
  • ruohosipuli

Valmistusohjeet

Valmista Oolannin perunamuusi pussin ohjeiden mukaisesti. Anna muusin jäähtyä. Sekoita kanamunat ja vehnäjauho kylmään perunamuusiin. Lisää suola.

Ota ruokalusikallinen taikinaa ja aseta leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Taputtele rieskan muotoon märillä käsillä. Kypsennä rieskat 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Sivele uunituoreille perunarieskoille voita ja nauti.