Perunakroketit
Perunakroketit ovat herkullisia, fritattuja perunapyöryköitä. Perunamuusista pyöräytetyt perunapallot leivitetään ja fritataan kuumassa öljyssä. Voit tarjoilla lämpimät perunakroketit esimerkiksi vain majoneesin kera tai osana ateriaa.
Leivitykseen
- vehnäjauhoja
- kananmunaa
- korppujauhoja
- pankojauhoja
Valmista perunamuusi pussin ohjeen mukaisesti, mutta käytä nesteeksi vain 1 dl maitoa. Jäähdytä. Pyörittele massasta pieniä palloja. Laita pallot jääkaappiin odottamaan leivitystä.
Leivitys:Laita yhteen astiaan vehnäjauho, toiseen rikottu kananmuna ja kolmanteen sekoita korppujauhoja ja pankojauhoja.
Aloita pyörittelemällä pallot ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauho-pankojauho-seoksessa.
Lämmitä kattilassa n. 1 l rypsiöljyä 170 asteeseen. Frittaa kroketit kuumassa öljyssä 4-5 kerrallaan, niin että ovat pinnalta kullanruskeita. Katso, että öljy ei pääse jäähtymään. Tarjoile heti esimerkiksi piparjuurimajoneesin kanssa.
Piparjuurimajoneesin valmistus