Go Back
Perunakroketit

Perunakroketit

Perunakroketit ovat herkullisia, fritattuja perunapyöryköitä. Perunamuusista pyöräytetyt perunapallot leivitetään ja fritataan kuumassa öljyssä. Voit tarjoilla lämpimät perunakroketit esimerkiksi vain majoneesin kera tai osana ateriaa.

Ainesosat

Leivitykseen

  • vehnäjauhoja
  • kananmunaa
  • korppujauhoja
  • pankojauhoja

Piparjuurimajoneesi

Ohjeet
 

  • Valmista perunamuusi pussin ohjeen mukaisesti, mutta käytä nesteeksi vain 1 dl maitoa. Jäähdytä. Pyörittele massasta pieniä palloja. Laita pallot jääkaappiin odottamaan leivitystä.
  • Leivitys:Laita yhteen astiaan vehnäjauho, toiseen rikottu kananmuna ja kolmanteen sekoita korppujauhoja ja pankojauhoja.
  • Aloita pyörittelemällä pallot ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauho-pankojauho-seoksessa.
  • Lämmitä kattilassa n. 1 l rypsiöljyä 170 asteeseen. Frittaa kroketit kuumassa öljyssä 4-5 kerrallaan, niin että ovat pinnalta kullanruskeita. Katso, että öljy ei pääse jäähtymään. Tarjoile heti esimerkiksi piparjuurimajoneesin kanssa.

Piparjuurimajoneesin valmistus

  • Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua hetki jääkaapissa.
Hyvää ruokahalua!Katso myös muut reseptimme.