Amanda Alilonttisen Jauheliha-perunamuusivuoka

Kokeile Amanda Alilonttisen (IG:ssä Amandaleipoo) kehittämää herkullista Jauheliha-perunamuusivuokaa, joka sopii suuremmallekin porukalle! Yksinkertainen resepti on helppo toteuttaa arjessakin!
Vinkki: Voit vaihtaa halutessasi nesteen esimerkiksi veteen tai kasvimaitoon.
Annokset 12

Ainesosat

  • 16 dl maitoa
  • 4 pss Oolannin muusiperuna 400g
  • 75 g voita
  • 3 tl suolaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 3 dl juustoraastetta
  • 700 g naudan jauhelihaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Ohjeet
 

  • Lämmitä maito kattilassa kiehuvaksi, jonka jälkeen sekoita joukkoon muusiperuna, voi ja suola. Sekoita muusin joukkoon myös ruokakerma ja kananmunat.
  • Paista jauheliha ja mausta suolalla, sipulijauheella, valkosipulijauheella ja mustapippurilla.
  • Lado voideltuun vuokaan vuorotellen muusia, jauhelihaa ja juustoa. Laita viimeisenä perunamuusia ja sen päälle juustoraastetta.
  • Paista vuokaa uunin alaosassa kiertoilmalla 175 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullan ruskea.
  • Anna vuoan levätä hetken ja nauti!
Hyvää ruokahalua!Katso myös muut reseptimme.