Pakasteperunoiden maustaminen

Oolannin pakasteperunat ovat täydellinen pohja herkullisille maustekokeiluille ja niiden maustamisella voit luoda loputtomasti uusia makuelämyksiä. Noudattamalla näitä viittä vinkkiä, nostat pakasteperunat aivan uudelle tasolle.

1. Suola

Jos pidät perinteisestä mausta, ripottele juuri uunista tulleiden ranskalaisten päälle hienoa merisuolaa. Voit myös kokeilla erilaisia suolalaatuja, kuten savustettua suolaa, lisätäksesi hieman erilaista makuvivahdetta. Suola korostaa ranskalaisten perunoiden luonnollista makua ja tuo esiin niiden rapeuden ja herkullisuuden.

Suola
Mustapippuri

2. Pippuri

Pippuri tuo perunoihin mukavaa potkua ja lämpöä. Kokeile rouhittua mustapippuria, valkopippuria tai erilaisia pippurisekoituksia. Mustapippuri on klassinen valinta, mutta voit kokeilla myös värikkäitä pippurisekoituksia, jotka tekevät perunoista erityisen herkullisen näköisiä. Voit myös yhdistää pippurin esimerkiksi paprikajauheen kanssa monipuolisen mausteseoksen luomiseksi.

Mustapippuri

3. Yrtit

Tuoreet tai kuivatut yrtit tuovat ranskalaisiin raikkautta ja aromaattisuutta. Kokeile esimerkiksi persiljaa, rosmariinia, timjamia ja oreganoa. Ripottele yrtit ranskalaisten päälle heti uunista ottamisen jälkeen, jotta niiden maku imeytyy hyvin. Yrtit eivät ainoastaan mausta ranskalaisia, vaan myös lisäävät annoksen houkuttelevuutta.

Persilja
Valkosipuli

4. Valkosipuli

Valkosipuli on klassinen mauste, joka sopii erinomaisesti ranskalaisiin. Kokeile valkosipulijauhetta tai hienonnettua tuoretta valkosipulia. Lisää valkosipuli ranskalaisiin heti uunista ottamisen jälkeen, jotta se sekoittuu hyvin perunoihin ja antaa niille voimakkaan ja aromaattisen maun. 

Valkosipuli

5. Juusto

Juustolla maustetut ranskalaiset ovat todellinen herkku. Ripottele kuumat ranskalaiset raastetulla parmesaanilla tai cheddarilla ja anna juuston sulaa ranskalaisten päälle. Juuston maku yhdistettynä ranskalaisten rapeuteen tekee tästä yhdistelmästä vastustamattoman. Voit myös lisätä hieman valkosipulijauhetta ja persiljaa makuelämyksen täydentämiseksi. Juustoraaste tuo ranskalaisiin täyteläisyyttä ja lisää niiden houkuttelevuutta erityisesti juuston ystäville.

Parmesan juusto
Parmesan ranskalaiset

Yhdistä kaikki vinkit:

Lisää Oolannin lohkoperunoihin suolaa, mustapippuria, tuoretta persiljaa, valkosipulia sekä raastettua parmesaania, niin saat helposti herkullisen annoksen.

Tarvitsetko lisää inspiraatiota?