Usein kysyttyä

Haluatko tietää lisää tuotteistamme? Katso alta usein kysytyt kysymykset.
Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi täältä, ota yhteyttä kuluttajapalveluumme.

Jos tuote tai pakkaus on virheellinen, ota yhteyttä kuluttajapalveluumme täältä: www.orkla.fi/kuluttajapalvelu-orkla-suomi . Lomakkeella voit lähettää kuvan tuotteesta tai pakkauksesta ja lisäksi saatamme pyytää myös lähettämään tuotteen tai pakkauksen meille jatkotutkimuksia varten. Tämän vuoksi on tärkeää säästää tuote vähintään kahden viikon ajan (pois lukien helposti pilaantuvat tuotteet).

Liian lähellä maanpintaa kasvava ja valolle altistuva peruna voi muuttua osittain vihertäväksi ja voi sisältää glykoalkaloideja, esimerkiksi solaniinia, jota on suhteellisen paljon myös varhaisperunoissa. Noudatamme Ruokaviraston (www.ruokavirasto.fi, entinen Evira) suosituksia, joiden mukaan elintarviketeollisuuden käyttämä raakaperuna saa sisältää glykoalkaloideja korkeintaan 200 mg/kg. Varmistamme säännöllisesti, että raja ei ylity.

 

Tarkasta laadunvalvonnastamme huolimatta näitä osittain vihreitä perunasuikaleita pääsee joskus pakkauksiin.  Pakasteperunapussissa voi olla 1-2 tällaista yksilöä ja se määrä kuuluu vielä normaalin vaihtelun piiriin.

Oolannin-tuotteet on pakattu muoviseen pussiin, joka lajitellaan muovinkeräykseen.

Oolannin maukkaiden tuotteiden perustana on laadukas kotimainen saaristolaisperuna Ahvenanmaalta. Perunamme sekä kasvatetaan että tuotteet valmistetaan Ahvenanmaalla omassa Godbyn tehtaassamme. Aina Ahvenanmaan peruna ei kuitenkaan riitä tehtaamme tarpeisiin, jolloin ostamme perunaa välillä myös manner-Suomesta

Parasta ennen -merkintä eli vähimmäissäilyvyysaika kertoo, että oikein säilytettynä tuote säilyy vähintään tähän päivään saakka. Parasta ennen -päiväyksellä merkitty tuote on kuitenkin usein käyttökelpoinen vielä päiväyksen jälkeenkin, mikäli siinä ei ole mitään poikkeavaa. Arvioimalla tuotteen aistinvaraisesti (ulkonäkö, haju, maku) ennen sen pois heittämistä, autat vähentämään ruokahävikkiä. Oolannin-tuotteista löydät parasta ennen -merkinnän.

 

Viimeinen käyttöpäivä puolestaan tulee merkitä vain mikrobiologisesti helposti pilaantuviin elintarvikkeisiin ja se on merkinnöistä ehdottomampi.  Tuotetta ei saa myydä eikä käyttää mainitun viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Jos tuotetta käytetään tämän päiväyksen jälkeen, ovat vaarana muutokset tuotteen maussa sekä erilaiset terveydelliset riskit.

Tuotteessa olevat ainesosat löytyvät aina pakkauksesta ja ne on ilmoitettu lain edellyttämällä tavalla. Voimassa olevan pakkausmerkintälainsäädännön mukaan mausteet, joita on tuotteessa alle 2 %, voidaan ilmoittaa etiketissä ryhmänimellä "mausteet". Poikkeuksena tästä ovat kuitenkin lainsäädännön määrittelemät selkeimmät allergeenit, jotka on aina ilmoitettava pakkauksessa. Mausteista näitä ovat selleri ja sinapinsiemen. Jos tarvitset tarkemman tiedon tietystä mausteesta, otathan yhteyttä kuluttajapalveluumme. 

Pakkauksessa olevat pienet rei'ät tehdään pakkauslinjalla tarkoituksella, jotta liika ilma poistuu tuotteesta. Tällöin pussit on helpompi pakata ja ne mahtuvat paremmin kuljetuslaatikoihin, kun ylimääräinen ilma pääsee poistumaan pakkauksesta. 

Käytämme tuotannossa saatavuuden mukaan useita eri perunalajikkeita, joiden sopivuus tuotteisiin on testattu etukäteen. Eri perunalajikkeilla on erilaisia ominaisuuksia, esimerkiksi jollain on poikkeuksellisen hyvä maku, kun taas toinen kestää paremmin käsittelyä ja kolmas ruskistuu muita paremmin.

Peruna on luonnontuote ja sen sokeripitoisuus vaihtelee. Jos sokeripitoisuus on korkea, ranskalaisista tulee tummia, osaksi ruskeita ja ne maistuvat erilaiselta. 

Tehtaalla tekemäämme esipaistoa säädellään mm. perunalajikkeen ja erien erojen mukaan. Pakkaukseen painettu paisto-ohje on viitteellinen eli paistoaikaa kannattaa säätää perunoiden värin mukaan. Eri uunien paistotehoissa on eroja ja jossain voi hyödyntää kiertoilmaominaisuutta.

Suurin osa Oolannin tuotteista sopii hyvin myös valmistettavaksi Airfryerillä. Löydät tuotteiden Airfryer -valmistusohjeet Oolannin kotisivuilta, kyseisen tuotteen tiedoista, kohdasta valmistusohjeet.