Muusiperuna on helppoa ja monipuolista herkkuruokaa 100 % kotimaisesta perunasta

Helppoa, herkullista ja tekee hyvää! Keräsimme kolme faktaa Oolannin muusiperunan terveellisyydestä ja vastuullisuudesta, joiden turvin herkuttelet hyvillä mielin hiihtolomakaudella. Testaa myös maukkaat reseptimme, jotka maistuvat taatusti koko perheelle.

Perunamuusi perheen ruokapöydässä

Hiihtolomakauden herkuksi sopii täydellisesti höyryävän kuuma ja maukas perunamuusi. Ja kun sen tekee Oolannin kotimaisesta muusiperunapakasteesta, syntyy suussa sulavan herkullinen lisuke niin kätevästi, että aikaa säästyy siihen kaikkein tärkeimpään: yhdessä oloon läheisten kanssa.

Eikä helposta ruuanlaitosta tarvitse myöskään kantaa huonoa omaatuntoa. Sillä Oolannin muusiperuna on paitsi maukas, myös terveellinen ja vastuullinen valinta – koko perheelle ja koko planeetalle.

Tässä kolme faktaa Oolannin perunamuusin eduista: 

1. Oolannin muusiperuna on 100 % maukasta kotimaista perunaa – ei mitään muuta

Moni saattaa luulla, että pakastemuusiperuna sisältäisi paljon lisäaineita tai olisi tehty teollisista raaka-aineista. Oolannin muusiperunan kohdalla totuus on kuitenkin täysin päinvastainen. Muusin ainesosaluettelo on yllättävän lyhyt: 100 % laadukasta kotimaista perunaa. Ei mitään muuta.

Perheviljelijämme kasvattavat perunat mukulasta alkaen ravinteikkaassa suomalaisessa maaperässä, ja kun sato on nostettu, me Oolannilla pesemme, kuorimme ja hienonnamme perunat muusivalmiiksi. Ja siinäpä se: suomalaisten rakastama muusiperuna, joka on niin puhdasta ja hienoa, että se maistuu täydellisesti kaikenikäisille.

Koska pakastemuusiperunan raaka-aine on täyttä perunaa, syntyy siitä maultaan ja rakenteeltaan huikean herkullinen perunamuusi. Yhteen kiloon Muusiperuna-ainesta käytämme täydet 2,5 kiloa kotimaista perunaa. Rasvaa, suolaa, maitoa tai muuta nestettä ei lisätä, vaan saat itse päättää niiden määrän ja laadun muusia valmistaessasi.

Suomalaista perunaa lautasella

2. Muusi sopii ihan kaikkiin ruokavalioihin – sillä on jopa harvinainen Allergiatunnus

Koska Oolannin muusiperuna tehdään vain ja ainoastaan kotimaisesta perunasta, siitä syntyy maistuva lisuke, joka sopii ihan kaikkiin ruokavalioihin.

Muusiperuna on luontaisesti laktoositonta, gluteenitonta ja lisäaineetonta. Se sopii niin vegaaneille kuin kasvisruokavaliota noudattaville. Sillä on Sydänmerkki, joka kertoo sen olevan terveellisempi valinta omassa tuoteryhmässään, ja lisäksi Allergia- ja astmaliiton myöntämä Allergiatunnus, joka kertoo, ettei tuote sisällä allergikkoja herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia. Lisäksi Oolannin muusiperunasta on saatavilla myös luomu-versio.

Oolannin muusiperunasta teet siis helposti aterian, joka paitsi maistuu, myös sopii ihan kaikille, erilaisista ruokavaliorajoitteista riippumatta.

3. Hyvä valinta myös planeetan kannalta – kotimaisella perunalla on kevyt hiilijalanjälki

Lisäksi Oolannin muusiperuna on myös ympäristön ja ilmaston kannalta kevyt valinta. Se sopii hyvin niin sanottuun planetaariseen ruokavalioon, joka ottaa huomioon ihmisten oman terveyden lisäksi myös planeetan kantokyvyn ja ympäristön terveyden.

Muusiperuna on tehty kokonaan kotimaisesta perunasta, jonka hiili- ja vesijalanjälki on pieni verrattuna moniin muihin lisukkeisiin. Pienen ympäristöjälkensä ja ravinteikkuutensa vuoksi kotimaista perunaa suositellaan lisättäväksi entistä enemmän ruokavalioon myös Pohjoismaisten ravintosuositusten mukaan.

Lisäksi Oolannin panostaa määrätietoisesti perunatuotteidensa ympäristöjäljen pienentämiseen. Kaikki tuotteemme tehdään Ahvenanmaan Godbyn tehtaalla paikallista kiertotaloutta rakentaen.

Saamme sähkömme paikallisesta tuulivoimalasta, kierrätämme vettä perunoiden pesuvedeksi oman vedenpuhdistamomme kautta ja teemme perunankuorista sekä paikallisen maatilan lehmänlannasta biokaasua tehtaamme tarpeisiin. Biokaasutuotanto vähentää hiilidioksidipäästöjä ja tukee samalla paikallista ravinteiden kiertokulkua sekä vähentää ravinteiden joutumista Itämereen.

Kotimainen Oolannin muusiperuna on siis herkullinen hyvän mielen valinta helppoon, terveelliseen ja vastuulliseen ruuanlaittoon. Se maistuu koko perheelle, sopii kaikille ruokavalioille, mutta on samalla hyvä valinta myös ympäristön hyvinvoinnin kannalta.

Tarjoa perunamuusi höyryävän kuumana sellaisenaan tai käytä muusiperunaamme vuokaruokiin, leivontaan tai sosekeittojen suurustamiseen.

Perunamuusia kulhossa

Kokeile myös herkullisia muusiperuna-reseptejämme