Perunakroketit

Annokset
4

Ainekset

  • 400 g Oolannin Muusiperuna
  • 1 dl maitoa
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 dl juustoraaste
  • suolaa

Leivitykseen

  • vehnäjauhoja
  • kananmunaa
  • korppujauhoja
  • pankojauhoja

Piparjuurimajoneesi

  • 4 dl majoneesia
  • 0.5 dl piparjuuritahnaa
  • suolaa
  • puolikkaan sitruunan mehu

Valmistusohjeet

Valmista perunamuusi pussin ohjeen mukaisesti, mutta käytä nesteeksi vain 1 dl maitoa. Jäähdytä. Pyörittele massasta pieniä palloja. Laita pallot jääkaappiin odottamaan leivitystä.

Leivitys:
Laita yhteen astiaan vehnäjauho, toiseen rikottu kananmuna ja kolmanteen sekoita korppujauhoja ja pankojauhoja.

Aloita pyörittelemällä pallot ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauho-pankojauho-seoksessa.

Lämmitä kattilassa n. 1 l rypsiöljyä 170 asteeseen. Frittaa kroketit kuumassa öljyssä 4-5 kerrallaan, niin että ovat pinnalta kullanruskeita. Katso, että öljy ei pääse jäähtymään. Tarjoile heti esimerkiksi piparjuurimajoneesin kanssa.

Piparjuurimajoneesin valmistus

Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua hetki jääkaapissa.