Perunakroketit

Perunakroketit ovat herkullisia, fritattuja perunapyöryköitä. Perunamuusista pyöräytetyt perunapallot leivitetään ja fritataan kuumassa öljyssä. Voit tarjoilla lämpimät perunakroketit esimerkiksi vain majoneesin kera tai osana ateriaa.

Annokset
4

Ainekset

Leivitykseen

  • vehnäjauhoja
  • kananmunaa
  • korppujauhoja
  • pankojauhoja

Piparjuurimajoneesi

Valmistusohjeet

Valmista perunamuusi pussin ohjeen mukaisesti, mutta käytä nesteeksi vain 1 dl maitoa. Jäähdytä. Pyörittele massasta pieniä palloja. Laita pallot jääkaappiin odottamaan leivitystä.

Leivitys:
Laita yhteen astiaan vehnäjauho, toiseen rikottu kananmuna ja kolmanteen sekoita korppujauhoja ja pankojauhoja.

Aloita pyörittelemällä pallot ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauho-pankojauho-seoksessa.

Lämmitä kattilassa n. 1 l rypsiöljyä 170 asteeseen. Frittaa kroketit kuumassa öljyssä 4-5 kerrallaan, niin että ovat pinnalta kullanruskeita. Katso, että öljy ei pääse jäähtymään. Tarjoile heti esimerkiksi piparjuurimajoneesin kanssa.

Piparjuurimajoneesin valmistus

Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua hetki jääkaapissa.