Paikallista kiertotaloutta maapallon ehdoilla

Oolannin pakasteperunatuotteita on valmistettu Ahvenanmaalla Godbyn kylässä jo kuutena vuosikymmenenä. Tehtaallamme tuotetaan myös uusiutuvaa energiaa, hyödynnetään tuulivoimaa ja kierrätetään vesi. Vahvistamme näin paikallista kiertotaloutta, koska koko maailma on kylämme.

Biokaasu logo

Tiesitkö, että teemme Oolannin perunoiden kuorista biokaasua, jonka voimalla valmistamme uusia perunatuotteita?

Tuulisähkö logo

Tiesitkö, että saamme Oolannin perunoiden valmistukseen käytetyn sähkön kokonaan paikallisesta tuulivoimalasta?

Vedenkierto logo

Tiesitkö, että Oolannin tehtaalla on oma vedenpuhdistamo? Kierrätämme puhdistettua vettä uudelleen perunoiden pesuvetenä.

Oolannin biokaasu

Teemme perunanvalmistuksen ohessa syntyvistä perunankuorista sekä paikallisten maatilojen lehmänlannasta tehtaamme tarpeisiin biokaasua omassa biokaasulaitoksessamme. Sen voimalla olemme vähentäneet 645 000 kiloa hiilidioksidipäästöjä.

Kaikki tehtaallamme käytettävä sähkö tulee paikallisesta tuulivoimalasta. Yksi tuulivoimala kattaa tehtaamme koko vuoden sähköntarpeen.

Tuulisähkö
Vedenkierto

Oolannin herkkujen valmistuksessa tarvitaan vettä tuotannon eri vaiheissa, alkaen perunoiden pesemisestä. Puhdistamme tehtaan pesuvedet omassa vedenpuhdistamossa ja käytämme uudelleen noin 10-15 % puhdistetusta vedestä. Tavoitteena on, että jatkossa johdamme puhdistetun veden paikallisille viljelyksille kasteluvedeksi ja lisäämme veden hyötykäyttöä osana paikallista kiertotaloutta.

Katso lyhyt video siitä, mitä olemme kiertotaloudella saavuttaneet tähän mennessä:

Lue lisää vastuullisuudestamme:​