oolannin-logo

Vastuullista perunaa Suomesta

Oolannin maukkaiden tuotteiden perustana on laadukas kotimainen saaristolaisperuna. Rakkaat mukulamme kasvatetaan ja valmistetaan Ahvenanmaalla huomioiden ihmisten ja ympäristön hyvinvointi. Tiesitkö, että Oolannin tuotanto on osa paikallista kiertotaloutta?

Ravinteikasta_ilmastoruokaa_1200x750

Ravinteikasta ilmastoruokaa

Ravinteikkaassa maaperässä ja leudossa Saaristomeren ilmastossa kasvaa ainutlaatuista herkkua – perunaa. Peruna on ympäristöjalanjäljeltään pieni, mutta ravintoarvoiltaan se on erinomainen. Oolannin peruna tarjoaa lautaselle tasapainoisen yhdistelmän herkullista makua, tärkeitä ravinteita ja ilmaston sekä ympäristön huomioivan kotimaisen tuotantoketjun pellolta ruokapöytään.

Laadukkaat kotimaiset pakastetuotteet

Korkealaatuisia Oolannin pakastetuotteita on valmistettu Suomessa jo 70-luvun puolivälistä alkaen. Kaikille Oolannin perunatuotteille ja pyttipannuille on myönnetty Hyvää Suomesta® -merkki ja monissa on myös muita kuluttajillemme keskeisiä laatutunnuksia. Pakastetuotteina perunoiden ravinteet myös säilyvät pidempään hyvälaatuisina ja ruokahävikki pienenee.

Tuulimyllyt_1200x750

Tuotantomme on osa paikallista kiertotaloutta

Oolannin tuotanto on osa paikallista kiertotaloutta ja tehtaalla halutaan katsoa myös omaa kylää kauemmaksi. Teemme itse perunankuorista tarvitsemamme biokaasun, jolla on vähennetty fossiilisten polttoaineiden tarvetta ja tehtaamme kaikki sähkö saadaan paikallisesta tuulivoimalasta. Puhdistamme käyttämämme veden ja tavoitteenamme on, että lähiseudun viljelykset saavat pian kasteluvetensä kierrätetystä perunoiden pesuvedestä.

Kierrätettävät pakkaukset

Kaikki pakkauksemme ovat 100% kierrätettäviä. Lajittele tyhjät Oolannin pakkaukset ja auta meitä antamaan pakkausmateriaaleille uusi elämä kiertotaloudessa.