Vastuullista perunaa Suomesta

Oolannin maukkaiden tuotteiden perustana on laadukas kotimainen saaristolaisperuna. Rakkaat mukulamme kasvatetaan ja valmistetaan Ahvenanmaalla huomioiden ihmisten ja ympäristön hyvinvointi. Tiesitkö, että Oolannin tuotanto on osa paikallista kiertotaloutta?

Saaristomaisema

Ravinteikasta ilmastoruokaa

Ravinteikkaassa maaperässä ja leudossa Saaristomeren ilmastossa kasvaa ainutlaatuista herkkua – perunaa. Peruna on ympäristöjalanjäljeltään pieni, mutta ravintoarvoiltaan se on erinomainen. Oolannin peruna tarjoaa lautaselle tasapainoisen yhdistelmän herkullista makua, tärkeitä ravinteita ja ilmaston sekä ympäristön huomioivan kotimaisen tuotantoketjun pellolta ruokapöytään.

Laadukkaat kotimaiset pakastetuotteet

Korkealaatuisia Oolannin pakastetuotteita on valmistettu Suomessa jo 70-luvun puolivälistä alkaen. Kaikille Oolannin perunatuotteille ja pyttipannuille on myönnetty Hyvää Suomesta® -merkki ja monissa on myös muita kuluttajillemme keskeisiä laatutunnuksia. Pakastetuotteina perunoiden ravinteet myös säilyvät pidempään hyvälaatuisina ja ruokahävikki pienenee.

Sydänperuna
Tuulimyllyt

Tuotantomme on osa paikallista kiertotaloutta

Oolannin tuotanto on osa paikallista kiertotaloutta ja tehtaalla halutaan katsoa myös omaa kylää kauemmaksi. Teemme itse perunankuorista tarvitsemamme biokaasun, jolla on vähennetty fossiilisten polttoaineiden tarvetta ja tehtaamme kaikki sähkö saadaan paikallisesta tuulivoimalasta. Puhdistamme käyttämämme veden ja tavoitteenamme on, että lähiseudun viljelykset saavat pian kasteluvetensä kierrätetystä perunoiden pesuvedestä.

Kierrätettävät pakkaukset

Kaikki pakkauksemme ovat 100% kierrätettäviä. Lajittele tyhjät Oolannin pakkaukset ja auta meitä antamaan pakkausmateriaaleille uusi elämä kiertotaloudessa.

Oolannin Muusi

Sesonkinostoja vastuullisuudestamme

Suomalaista perunaa lautasella

Muusiperuna on helppoa ja monipuolista herkkuruokaa
100 % kotimaisesta perunasta

Helppoa, herkullista ja tekee hyvää! Keräsimme kolme faktaa Oolannin muusiperunan terveellisyydestä ja vastuullisuudesta, joiden turvin herkuttelet hyvillä mielin hiihtolomakaudella. Testaa myös maukkaat reseptimme, jotka maistuvat taatusti koko perheelle.

Kotimaiset ranskalaiset ovat hyvän mielen hittiherkku uuteen vuoteen

Lupa herkutella! Keräsimme kolme faktaa, joiden vuoksi Oolannin kotimaisia ranskalaisia voi syödä hyvällä mielellä ja vastuullisesti. Testaa myös herkulliset loaded fries -reseptit, jotka maistuvat taatusti koko perheelle.

Ranskalaisräjähdys