Oolannin logo
Ruokaa omasta maasta -merkki

Ravinteikasta ilmastoruokaa

Suurin osa perunoistamme tulee Ahvenanmaalta, jossa peruna kasvaa hyvin ravinteikkaassa maaperässä ja Saaristomeren leudossa ilmastossa, lähellä Godbyn kylässä sijaitsevaa tehdastamme. Käytännössä kaikki Ahvenanmaan maakunnassa kasvatettu peruna käytetään vuosittain tehtaamme tarpeisiin – eikä se aina edes riitä, joten hankimme perunaa myös manner-Suomesta, yhteensä noin 35 miljoonaa kiloa vuodessa.

Sydänperuna

Ilmaston, ympäristön ja Itämeren kannalta on hyvä, että peruna on hiili-, fosfaatti- ja vesijalanjäljeltään pieni. Ravintoarvoiltaan peruna on kuitenkin suuri. Peruna tarjoaa lautaselle erilaisia vitamiineja ja antioksidantteja, kuten c-vitamiinia, kaliumia, flavonoideja sekä ravitsemuksellisesti hyvälaatuista proteiinia.

Tärkeä tekijä Oolannin laadukkaiden tuotteiden takana on pitkään jatkunut läheinen yhteistyö sopimusviljelijöidemme kanssa. Ostamme käytännössä kaikki maakunnan perunat ja työllistämme lukuisia ihmisiä suoraan ja välillisesti. Pitkä yhteistyö viljelijöidemme kanssa mahdollistaa sen, että käytämme tuotteissamme laadukkaita ja huolellisesti valittuja kotimaisia perunoita. Seuraamme sopimusviljelijöidemme kanssa perunoiden laatua aina pellolta Oolannin pussiin asti.

farmari perunapellolla

Lue lisää vastuullisuudestamme: