
Amanda Alilonttisen Jauheliha-perunamuusivuoka
Kokeile Amanda Alilonttisen (IG:ssä Amandaleipoo) kehittämää herkullista Jauheliha-perunamuusivuokaa, joka sopii suuremmallekin porukalle! Yksinkertainen resepti on helppo toteuttaa arjessakin!Vinkki: Voit vaihtaa halutessasi nesteen esimerkiksi veteen tai kasvimaitoon.
Annokset 12
Ainesosat
- 16 dl maitoa
- 4 pss Oolannin muusiperuna 400g
- 75 g voita
- 3 tl suolaa
- 2 dl ruokakermaa
- 2 kpl kananmunaa
- 3 dl juustoraastetta
- 700 g naudan jauhelihaa
- 1,5 tl suolaa
- 2 tl sipulijauhetta
- 2 tl valkosipulijauhetta
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Ohjeet
- Lämmitä maito kattilassa kiehuvaksi, jonka jälkeen sekoita joukkoon muusiperuna, voi ja suola. Sekoita muusin joukkoon myös ruokakerma ja kananmunat.
- Paista jauheliha ja mausta suolalla, sipulijauheella, valkosipulijauheella ja mustapippurilla.
- Lado voideltuun vuokaan vuorotellen muusia, jauhelihaa ja juustoa. Laita viimeisenä perunamuusia ja sen päälle juustoraastetta.
- Paista vuokaa uunin alaosassa kiertoilmalla 175 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullan ruskea.
- Anna vuoan levätä hetken ja nauti!
Hyvää ruokahalua!Katso myös muut reseptimme.