Fish & chips

Fish & chips on englantilainen klassikkoruoka, joka on perinteisesti valmistettu turskasta tai koljasta ja perunoista. Kalaksi kelpaa myös muut vaaleat, ruodottomat kalat, kuten seiti. Kalan kanssa tarjottavaksi sopii erinomaisesti ranskanperunat sekä tartarkastike. Tällä reseptillä valmistat herkullisen fish and chips annoksen omassa kotikeittiössäsi!

Annokset
4

Ainekset

Leivitykseen

  • 2 kpl kananmunaa
  • vehnäjauhoja
  • korppujauhoja
  • 1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

Tartarkastike

  • 3 dl majoneesia
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • puolikas punasipuli
  • ruohosipulia

Valmistusohjeet

Pilko punasipuli ja ruohosipuli pieniksi ja sekoita piparjuuritahnan kanssa majoneesiin. Anna maustua hetki.

Uppopaista leivitetyt kalanpalat, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Kypsennä ranskanperunat joko uunissa tai uppopaistamalla.

Tarjoile tartarkastikkeen ja sitruunalohkon kanssa.