Poutine

Annokset
4

Ainekset

  • 1 pss Oolannin Ranskanperunoita
  • 100 g tuorejuustoa tai sulatejuustoa

Poutinekastike:

  • 75 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 l kanalientä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

Kuumenna kanaliemi kuumaksi. Sulata voi pannulla ja lisää vehnäjauho hyvin sekoittaen. Jatka vehnäjauhon ruskistamista koko ajan sekoittaen, kunnes väri on kauniin ruskea.

Lisää kuuma kanaliemi voimakkaasti sekoittaen. Anna porista miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kypsennä perunat joko uunissa tai uppopaistamalla. Mausta suolalla.

Laita päälle poutinekastiketta ja tuorejuustoa tai sulatejuustoa. Nauti heti.